17.03.2016 | 0:01
Петя Първанова оглави агенцията за бежанците
Тя заема шефския пост на освободения заради съмнения за нагласени обществени поръчки Никола Казаков

Първата жена, оглавила МВР, става шеф на Държавната агенция на бежанците. Правителството вчера определи Петя Първанова за председател на ДАБ.

Ген. Първанова бе служебен министър на вътрешните работи по времето на Марин Райков през 2013 г. След това бе скрита в БАН и назначена да се упражнява като шеф на общоакадемичната администрация там.

Първанова е магистър по немска филология от СУ и по право от Нов български университет, дългогодишен служител в системата на МВР, а повече от 10 години е директор на дирекцията за международно сътрудничество. В периодите ноември 2014 г. – март 2015 г. и март 2015 г. – март 2016 г. е и съветник на зам. министър-председателите Меглена Кунева и Румяна Бъчварова по проблемите на вътрешните работи, миграцията, убежището.

Първанова заема шефския пост на освободения заради съмнения за нагласени обществени поръчки Никола Казаков. През февруари премиерът Бойко Борисов го отстрани. Казаков бе назначен на поста в ДАБ за втори път при кабинета “Борисов-2”, след като бе уволнен от кабинета на Пламен Орешарски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране