05.10.2015 | 0:01
По 4000 бежанци на месец влизали у нас
Започват съкръщенията в МВР

До момента сме заловили 22 000 бежанци, като последните месеци бяха изключително натоварени – по 4000 души на месец. Това съобщи зам.-минисърът на МВР Филип Гунев.

По думите му публикациите в международния печат, които обвиняват източноевропейците в липса на съчувствие и липса на разум, от гледна точка на някой, който живее в Западна Европа, може би е така. “Те обаче пропускат няколко важни елемента, като това, че в България няма институции, които да интегрират бежанци и мигранти. Освен това социалната нагласа за това да се приемат имигранти у нас липсва.

Груев коментира и състава в МВР. “Най-вероятно служителите в системата ще бъдат намалени, като тази година ще спаднат до 47 000, а догодина – още повече”, заяви зам.-министърът. “Търсим вътрешни резерви, за да можем да компенсираме броя на полицаите, които са на улицата, за да може гражданите да имат усещането за сигурност”, каза той и допълни, че тази година министерството не е изпратило 1000 полицаи на границата, като вместо това се строи инженерното съоръжение с цел да намали нуждата от жива сила там. По-голямата част от това съоръжение ще бъде готово до края на годината.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране