19.03.2016 | 15:24
По-евтино парно и топла вода от април
В София и Пловдив, поевтиняването ще е почти символично

Парното и топлата вода да поевтинеят от април. Това предлага Комисията за енергийно и водно регулиране.  Предвижданото намаление е различно за отделните топлофикационни дружества.

За двете най-големи топлофикации – София и Пловдив, поевтиняването ще е почти символично, докато в Плевен мегаватчас топлоенергия ще се продава с 15 лева по-малко.

Поевтиняването на топлоенергията е възможно заради предстоящото намаляване на цените на газа с около 23 на сто от следващия месец. Падането на цените на парното и топлата вода ще се усети най-силно в Плевен, където и сега топлоенергията е най-евтина. Там от април спадът ще е 15 лева за киловатчас и той вече ще се продава за 36 лева без ДДС.

С 11 на сто падат цените във Враца и Разград, с 9% – във Велико Търново, с 5 на сто – в Бургас и Варна. В София поевтиняването ще е 3%. С около 50 стотинки за киловатчас по-малко ще се продават топлата вода и парното в Пловдив.

Тези предложения за нови цени на газа, парното и топлата вода предстои да бъдат обсъждани, преди Комисията за енергийно и водно регулиране да вземе окончателно решение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране