24.05.2016 | 22:38
Почина и второто близначе, паднало от 8-ия етаж във Варна
Няколко дни момченцето се бори за живота си в болница

Почина и второто близначе, което като по чудо оцеля при трагичния инцидент във Варна, след падане на двете братчета от прозорец на осмия етаж в жилищен блок. Трагедията се разигра в събота сутринта в блок 2, вх. „В“ на ул. „Петър Райчев“ във варненския квартал „Левски“. Едното дете тогава почина на място, а другото бе откарано в болница в много тежко състояние, където му бе направена животоспасяваща операция. След това детето, което бе само на 1 година и половина, бе поставено под постоянен лекарски надзор от екип със специалисти по гръдна хирург и образна диагностика, които да реагират при всеки симптом на влошаване.

Според завеждащият реанимацията, д-р Веселин Власаков, след операцията на най-тежко засегнатият бял дроб, детето е било със стабилизирани основни жизнени показатели, но опасността за живота му продължава. Травмите са многобройни и следващите няколко дни ще са критични, като животът на детето все още е в опасност, заяви в понеделник специалистът, цитиран от “Монитиор”.

„През нощта срещу вторник обаче състоянието на малкия пациент се влошило и въпреки пълния обем реанимационни дейности на медицинския екип, детето е починало. Лекарите са направили всичко възможно да го върнат към живот, дори са направили невъзможното, но травмите са били тежки и несъвместими с живота“, съобщи вчера Дияна Желева от пресслужбата на МБАЛ „Света Анна“. Предстои патолозите да направят аутопсията, при която ще стане ясно какво точно е предизвикало смъртта.

Същевременно в Окръжна прокуратура – Варна се води разследване на трагедията, която рязтърси града в събота сутринта. Тогава стана ясно, че преди нещастния инцидент, близнаците били оставени за кратко без надзор. Децата се добрали до отворения прозорец на закритата тераса, като се качили на табуретки и паднали през него.

Почернените родители Мая и Владимир Петрови са известни в блока като добро младо семейство, което се грижи добре за децата си. Настанили се в жилището преди 1-2 месеца. Близнаците се казвали Емил и Теодор. Семейството има и трето, по-голямо дете – Виктор. Той все още не знае за загубата на братчетата си. Предстои психолози да се занимават с двамата почернени родители и детето за преодоляване на травмите и стреса от неочакваната загуба на близнаците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране