13.01.2021 | 22:58
Потрес! Сложиха 14 еднакви знака през 10 метра на селска улица
Кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев хвърли вината върху проектанта на проекта - софийска фирма, и върху финансиращия орган Фонд "Земеделие"

Ремонт на малка улица от 360 метра в село Мадан я „обогати“ с 14 еднакви пътни знака, поставени през 10 метра. Нововъведението на отсечката към местните гробища е резултат от европроект на Община Бойчиновци за 1,12 млн. лв.

За поредния абсурд и прахосничество на обществени средства свидетелстват снимки в социалните мрежи. Кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев хвърли вината върху проектанта на проекта – софийска фирма, и върху финансиращия орган Фонд „Земеделие“, които били одобрили въпросните знаци.

Приемателната комисия обаче щяла да се произнесе до месец дали това трябва да остане така, каза Сретениев пред Нова телевизия. Проектът включвал още четири улици в други села на общината, но само на тази имало толкова много знаци, уверява кметът. Сретениев допусна, че „може и да става дума за грешка, но е възможно по този начин проектатът да иска да повиши вниманието на шофьорите“.

Оказа се, че и кметът на Мадан Ангел Ангелов е видял, че знаците „са в повече“, но и той оставил грешката на приемателната комисия. От КАТ в Монтана пък твърдят, че не са одобрявали поставянето на знаците.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране