22.06.2016 | 0:40
​Пръмова прати „на кино“ 12 000 учители, филмът се оказа съветски, а не шведски
Поне десет пъти съм писал, че премиерът ще попадне в кунките на Кунето и свят ще му се завие

Христо Марков

Завчера пъплят очукани автобуси от цялата страна. Мястото на спявката е София, зала „Арена Армеец”. В автобусите са даскали, стиснали в ръката си сандвичи от последната мизерна заплата, но са се устремили към обявения от министърката им „Национален учителски събор”. Ще се разходят до столицата, ще видят свят, ще окосъзрят и чуят самата Меглена Пръмова. Тя е чула, че някога се правели национални учителски събори, но тогава са били организирани от Учителската осигурителна каса и са били нещо като огромни съсловни събирания, на които са се дискутирали въпроси свързани със социалните права на даскалите, за профсъюзните им деятелности, но сега…

Пълнят даскалите залата, тук-там се развяват знамена и транспаранти в прослава на пръмовата снаха и тя се възправя на трибуната. След традиционните за нея заучени брюкселски фрази, следва голямата баданарка като в добрите стари времена: „Ще увеличим заплатите с 10, не с 15%, ще изплащаме вече 10.5 заплати при пенсиониране, ще…, ще…”. Даскалите тръпнат и ръкоплясканията ще срутят покрива на залата.

Кунето триумфира победоносно

Няколко часа по-късно обаче се оказа, че филмът, който даскалите от цялата страна гледаха под режисурата на Кунето не е шведски, а съветски. Премиерът Борисов прочел излиянията пръмови и вика: „Държавата пари няма за обещаното увеличение на учителските заплати. Всички министри си пожелават двойно и тройно увеличение на заплатите на своите, но с мен и с финансовия министър Владислав Горанов разговори за повече средства за учителски заплати никой не е водил. Кунева може да си има резерви в министерството. Ако няма – да не обещава нищо. Това са 250 милиона лева годишно. Никой не я е карал да обещава напразно.”

Айдееее, Кунето пак настъпи мотиката не където трябва! Откакто е в Министерски съвет не е свършила работа за пет пари – провали се с анти-корупционния закон, после и с Реформаторския блок, самопредложи се и за просветен министър и … пак. В стила и на фамилията, и в собствения си нахален тертип. Така тя изкара целия си живот в кулоарите на властта от времето на Петър Младенов, та и досега. За тази жена срам няма, свян няма, но винаги има богато възнаградено

местенце при всички власти

„Ще увеличим заплатите, ще увеличим обезщетенията…” – вие като линейка Кунето. Кое е следващото министерство, което ще приюти Кунето Пръмова е най-логичния и смислен въпрос на властта. Тя на сухо никога няма да остане, но в крайна сметка и даскалите това заслужават – Кунето Пръмова!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране