17.06.2020 | 11:20
Прокуратурата проверява дали записът на Борисов е истински
Генерираме скандали и даваме лош сигнал, обяви главният прокурор Иван Гешев

Софийската градска прокуратура се е самосезирала и проверява записа, изтекъл миналия петък, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов. Това обяви днес главният прокурор Иван Гешев от Пловдив.

По думите на Гешев записът се проверява в две направления – дали става въпрос за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за манипулиране и монтаж на запис. Не стана ясно дали ако се установи, че записът е реален, ще бъдат проверени и действията на Борисов.

За записа се твърди, че е на негов телефонен разговор с неизвестен събеседник. В него човек с глас, приличащ на този на премиера, прави вулгарни оценки на председателката на парламента Цвета Караянчева, разказва как шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев го уведомяват предварително на кого ще повдигнат обвинения, надсмива се на чужди премиери и нарежда проверка на „Еврохолд“, защото се дразни от собственика й.

Гешев обясни, че наблюдаващият прокурор ще прецени какви действия и в какъв обем ще бъдат извършени в рамките на проверката. Главният прокурор се изказа и като гражданин: „Превърнахме записването с телефони в национален спорт. И с това, което правим, ако приемем, че е коректен записът, генерираме само едни скандали, с които даваме лош сигнал към европейските партньори и към българските граждани. Трябва да се спазва законът от всички. Така и от тези, които нарушават конституцията, ако приемем, че този запис е изряден“.

Гешев три пъти натърти, че „даваме лош грозен сигнал към българските граждани“. „Превърнахме записването на лични разговори, на срещи, на какво ли още не, в основен аргумент не в юридически казуси, а в политическата борба“, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране