05.09.2015 | 0:02
Прокуратурата се похвали, че разследва 82-годишен дядо за 12 растения коноп
Ф.Я. от Хасково е предал доброволно растенията, купил ги от пазара

С нарочно прессъобщение от държавното обвинение се похвалиха в петък, че Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство, образувано срещу 82-годишния Ф.Я. от Хасково “за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.”

В четвъртък в двора на къщата на възрастния човек в хасковския квартал Болярово са били открити “12 броя растения от рода на конопа – марихуана” с “с височина от 1,30 м до 3 м.” Ф.Я.,  който е собственик на дворното място. Възрастният човек е предал растенията доброволно. “По първоначални данни целта на собственика е била да ги продаде, за да си ремонтира къщата, а растенията били закупени от пазар извън град Хасково от непознато лице” се казва още в прессъобщението, което завършва с уточнението, че “под ръководството на Районна прокуратура-Хасково продължават активните процесуално-следствени действия.”

Правоохранителните органи са приели, че случаят не е маловажен. Ако бъде признат за виновен, дядото може да получи наказание “лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране