28.07.2015 | 0:04
Работници загинаха в камера за помпа
Инцидентът е станал край град Гулянци

Двама работници на “Напоителни системи” в Плевен загинаха при трудова злополука. Инцидентът е станал в петък – 24 юли, рано сутринта на помпена станция край град Гулянци, но за него беше съобщено едва вчера.

Директорът на Инспекцията по труда Борис Петков обясни, че една от помпите в станцията е била на ремонт. Двама от работниците слезли в камерата с дълбочина 6 м., в която трябвало да се монтира съоръжението. Помпената станция, на която е станал инцидентът, се намира в местността Карабоаз край Гулянци. В нея обаче имало гниещи отпадъци – тиня и водорасли, които отделят блатен газ, който е задушлив и отровен, обясни Петков.

При слизането в камерата на единия от работниците му е прилошало и той успял да излезе, но вторият паднал и останал на дъното на камерата. 29-годишният началник на  хидротехническия район се спуснал да му помогне. Той обаче също се задушил и паднал в шахтата. На мястото на злополуката пристигнал пожарен автомобил от Гулянци с кислородни апарати, но младият мъж вече е бил починал, а другият е откаран в Плевенската болница, където умира на другия ден.

Директорът на Инспекцията по труда обясни, че в момента се извършва проверка по случая, която се прави съвместно с РУ “Социално осигуряване” в Плевен, като се проверява и документацията относно извършените оценки за риска и предприетите мерки за недопускане на злополуки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране