01.10.2015 | 0:03
Работодателите внесоха три сигнала в прокуратурата
Те настояват за прекратяване на договорите с американските централи

Три сигнала до главния прокурор внесоха вчера от ръководствата на четирите национално представени работодателски организации у нас. Това каза пред журналисти председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Той посочи, че първият сигнал е свързан с данни за правонарушение във връзка с американските централи Марица изток 1 и 3. По думите му сигналът касае времето, когато са били подписвани договорите с тях, и годините, през които те са били многократно анексирани в ущърб на държавата.

Председателят на КРИБ заяви, че работодателските организации искат прекратяване на тези договори и те да излязат на свободния пазар. Любопитен факт според него е кой е стоял по време на подписването на договорите. Всяко едно от тези имена ще се скрие зад колективната отговорност, но първоначалните договори с тези централи са подписвани по времето на правителството на Иван Костов, каза Домусчиев и добави, че след това те са били анексирани по време на правителството на Сергей Станишев.

Вторият сигнал касаел ВЕИ сектора – за многобройни нарушения, които в крайна сметка водят до това таксата “Задължение към обществото” да бъде увеличавана постоянно и бизнесът и обикновеният потребител да я плаща, заяви Домусчиев.

Третият сигнал срещу решение на КЕВР, стана известен след срещата. Кирил Домусчиев заяви, че прокуратурата е запозната с проблемите и работи по сигналите. Той добави, че главният прокурор се е ангажирал на 10 ноември да се срещне пак с работодателите и да им представи резултатите от проверките.

Работодателите заявиха още, че са готови за протести, ако правителството не работи в насока от 1 ноември цената за електроенергия да бъде върната на нивото отпреди 1 август.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране