21.05.2016 | 9:42
Райчев: Политиката на Плевнелиев фалира, сега иска да заеме пост в Брюксел
Накрая на мандата му никой не се съобразява с него, използваха го като кукла на конци

Оттеглянето на Росен Плевнелиев от борбата за втори президентски мандат най-после прекрати агонията му. Това каза в студиото на Нова телевизия Андрей Райчев. Спорде него, мандатът на държавния глава е пълен провал, той не само показа, че не е подготвен за политиката, но ни скара и с Русия.

„Плевнелиев е добър човек, но не ставаше за политик. Затова е добре, че сложи край на агонията и обяви, че няма да се кандидатира за втори последователен мандат. Накрая политиката му стигна до пълен фалит, никой от политическите сили не му обръща внимание, само го използваха като кукла, както Радан Кънев”, смята социологът.

Райчев смята, че сега идеята на Плевнелиев е да заеме важен пост в Брюксел, вероятно ако Кристалина Георгиева се върне у нас като вицепремиер или премиер, той да я смени като еврокомисар.

Според него, ако Плевнелиев бе останал в надпреварата, нямаше да се класира и пети в изборите, затова решава да се откаже сега. „Фундаменталната му грешка по отношение с Русия, той раздели българите на русофили и русофоби, досега всички такива случаи са завършвали с национална катастрофа”, смята Райчев.

Той бе категоричен, че работата на президента е не да разделя, а да обединява българите и това му е основната грешка. „Той се надяваше Лютви Местан да го подкрепи на изборите като лидер на ДПС, това е търговия, която не бива да съществува у нас”, анализира социологът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране