27.07.2015 | 0:03
Реанимирали 20 минути удавения оператор
Григор Кумитски бил в екип, снимащ продукция в курорта Албена

20 минути лекари и спасители са се борили за живота на оператора Григор Кумитски. Един от най-добрите български кинаджии загуби живота си, спасявайки рускинче в морето в Албена.

Трагичния инцидент е станал към 19.30 часа в петък, след работното време на спасителите, когато плажът вече е неохраняем, разказва д-р Ивайло Христов – шеф на Медицинския център в курорта. Самият той е бил наблизо и за няколко минути вече е бил на мястото на трагедията.

Момичето е на около 15 години. Било на плажа със своя приятелка. Решило да влезе в морето, независимо от огромните вълни. Когато водата го повлякла, хора, които са били наблизо, се хвърлили да го спасяват. Сред тях и Григор, който е част от екип, снимащ продукция в курорта. Девойката е била извадена от водата. “Беше поизплашена и малко нагълтала вода, но нямаше нищо сериозно”, обясни д-р Христов и била изпратена в добричката болница, откъдето по-късно станало ясно, че е добре.

Намиращи се наоколо хора, дори и парамедикът от екипа на смяна, се хвърлили да спасяват Григор, когото огромните вълните повлекли. Над 20 минути два лекарски екипа реанимирали Григор, но без успех, след като бил изваден от водата, разказа още лекарят.

Три дни морето е било изключително опасно и имало червен флаг, като спасителите дори не са пускали плажуващите да се къпят, обясни шефът на водните спасители в Албена Стоян Вълчев.

Григор Кумитски се занимава с операторско майсторство и фотография от повече от 10 години. През 2005 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност филмово и телевизионно операторство. Работил е по заснемането на множество телевизионни и кино проекти: български и чуждестранни продукции. Едни от тях са предавания като „Music Idol”, „Това го знае всяко хлапе”, „Bon Apeti” по bTV, „Кабината” и множество други телевизионни риалити и публицистични формати.  Оператор е на филмите „Чужденецът“ (2012), „Стоичков“ (2012), „Живи легенди“ (2014), както и на сериалите „Фамилията“, „Революция Z“, „Кантора Митрани“, „Домашен арест“, „Забранена любов“. През 2012 г. печели наградата на професионалната гилдия на фестивала „Медиамикс“ – „Златна корона“ за най-добър оператор за работата си в сериала „Кантора Митрани“. 2014 г. на филмовия фестивал в Монако взима приза за най-добър оператор с филма „Живи легенди“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране