04.11.2015 | 0:01
Реформатор обвини ГЕРБ за 12 000 купени гласа
Гласовете за купени за провалилия се кандидат-кмет на ГЕРБ в Плевен Димитър Стойков

Престрелките между Реформаторския блок (РБ) и ГЕРБ кой играе нечестно на изборите продължиха и вчера. Найден Зеленогорски отново заяви, че ГЕРБ са купували гласове в Плевен, където спечели кандидатът на РБ Георг Спартански, и отказа да се извини на премиера. Борисов искаше извинение за подобно твърдение в нощта на балотажа.

“Имаше 12 хиляди купени гласа в Плевен, това е 25% от вота. Гласовете бяха купени в полза на провалилия се кандидат г-н Стойков. Очевидно не са купени от г-н Спартански (РБ), който има 0.5% резултат в ромските секции. В най-голямата в село Буковлък има 805 гласа за Стойков срещу 4 гласа за Спартански – това е 99.51% срещу 0.49%”, заяви пред bTV Зеленогорски. После уточни, че няма скандал между него и Борисов, нито между ГЕРБ и РБ на национално ниво. “Говорим за напрежение между РБ и клика на ГЕРБ в Плевен, която деребейства и носи вреди на самия ГЕРБ”, каза Зеленогорски.

Партията на Борисов също поддържаше огъня. Пред “Стандарт” Цветан Цветанов заяви, че в Шумен реформаторите са карали кандидата на БСП да се откаже от балотажа, а след като не се е случило, са поискали от ГЕРБ постове срещу подкрепа – областен управител, двама зам.-кметове, председател на общинския съвет, две общински фирми и т.н.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране