07.06.2016 | 20:16
Реформаторите щели да са с общ кандидат за президент
Вариантът за обща номинация във формата ЕНП, т.е. РБ и ГЕРБ, окончателно е отпаднал

Реформаторският блок ще застане зад обща кандидатпрезидентска двойка. До такъв консенсус стигнали на вчерашното си заседание на Изпълнителния съвет на РБ представителите на партиите в него и на Гражданския съвет. Новината обяви Корман Исмаилов (НПСД), като уточни, че веднага ще започне процедурата по обсъждане на имена.

“Мнението на всички политически организации, които днес присъстваха, включително и на Гражданския съвет, беше, че блокът трябва да има единен кандидат за президент и вицепрезидент, което е много голям напредък. Разговорите ще започнат незабавно. Кандидатурата ще стане известна възможно най-скоро. Не сме конкретизирали – може да бъде партийна, може да бъде и независима, еднакво отдалечена от партиите, които се вляха в блока”, заяви и военният министър Николай Ненчев (БЗНС).

На заседанието е обсъждана само посоката, вариантът за обща номинация във формата ЕНП, т.е. РБ и ГЕРБ, окончателно е отпаднал. Съвместно участие с патриотите изобщо не е бил обсъждан. Все още стояла възможността кандидатът на блока за държавен глава да бъде излъчен след вътрешни избори, както по принцип иска СДС, макар че според ДСБ за такава процедура вече е късно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране