28.10.2015 | 0:03
Рекет! Кметът на Девин се отказа от балотажа след натиск от ГЕРБ
От неделя насам заплашват семейството и сътрудниците на Цветалин Пенков

Досегашният кмет на Девин и кандидат за нов мандат от коалиция “Обединени за общината” Цветалин Пенков изненадващо се отказа от участие в балотажа. С отпадането на подкрепения от БСП Пенков на втори тур отиват Красимир Даскалов от ГЕРБ и Здравко Василев от ДПС.

Най-близките сътрудници и семейството на Пенков са били подложени на системен натиск и заплахи от неделя насам. Кметът не е получавал обаждания, но “емисари” са били изпратени дори при съпругата му.

В официалната си позиция Пенков не признава за натиска. “За да бъда вашият кмет още четири години, на мен ми беше необходима силна подкрепа и енергия. Не я получих, такава, каквато ми беше нужна, за да продължа. Затова се оттеглям от кампанията”, твърди той. Сътрудниците на Цветалин Пенков са заплашвани да останат без работа, ако продължат да работят за досегашния кмет. Заплахи са отправяни към семействата и децата им.

Твърденията за натиск върху близките на Цветалин Пенков бяха потвърдени и от зам.-председателя на БСП Бойко Великов. “Той се отказа от участие във втория тур, защото цялото му семейство и хората, които работеха за него в кампанията, са били подложени на заплахи за физическа разправа. Случващото се в Девин показва до какви извращения може да се стигне в по-малките общини”, заяви за “Дума” Великов.

Междувременно от заплахи за физическа саморазправа се оплакаха и социалистите от Златица. Там на балотаж отиват досегашният кмет от БСП Магдалена Иванова и Пламен Господинов от “Коалиция за промяна на Златица”. Социалистите се оплакаха, че техни съграждани са сигнализирали за обикаляне на къщите и обещаване и раздаване на пари за подкрепа на конкретен кандидат.

Кандидатът за кмет пък получава телефонни заплахи за саморазправа. “Няма да позволим да се превърнем в нарицателно населено място за “изборен пазар” в България. Няма да се поддадем и на каквито и да било заплахи и предупреждения. Имаме доверие в МВР, но още повече вярваме в населението и избирателите на Златица”, се казва в позиция на БСП в Златица.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    Типично по руски с болшевишки порив мутрите в България оправдават твърдението, че “Република” България е Руска лаборатория за социални експерименти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране