09.05.2016 | 12:56
С модела КОЙ в БСП е свършено
Корнелия Нинова била нова алтернатива

Важното е, че хората, които проведоха цялата кампания, повярваха, че могат да променят нещо. Вярвам, че въодушевлението ще можем да го пренесем и в структурите надолу и да покажем, че в България има някаква нова алтернатива. Това каза в сутрешния блок на БНТ Румен Овчаров от БСП по повод избора на Корнелия Нинова за председател на партията.

Той окачестви, че “промяната сама по себе си все още не е промяна” – това, че жена за първи път е начело на партията било само знак за промяна. Деликатността не беше най-съществената характеристика на предишното ръководство. Деликатността им се проявяваше основно в отношенията с управляващите. Може би тук трябва да има по-здрава ръка, коментира Овчаров.

Според бившия шеф на градската организация на червените, ентусиазмът от избора на Нинова трябва да бъде пренесен сред редовите социалисти, като им се дадат повече въпроси за решаване.

Овчаров смята за основна цел на БСП консолидиране на алтернатива на сегашното управление, а “тази алтернатива съвсем не включва само АБВ и Движение 21”. Румен Овчаров заяви още, че с избора на Корнелия Нинова ще бъдат пресечени много зависимости в редиците на левицата. Партията ще бъде изчистена от влиянието на олигарси и всякакви други съмнителни личности. С модела КОЙ в БСП е свършено, подчерта социалистът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране