09.05.2016 | 22:26
Съдят възпитател, измамил момче с печеливш лотариен билет
Ергин Х. прибрал 100 000 лева от лотарията

Районната прокуратура в Кубрат e повдигнала обвинение  за измама в особено големи размери на възпитателя в училището интернат в град Завет Ергин Х. 42-годишният мъж е обвинен за извършено престъпление, представляващо особено тежък случай, и му е наложена парична гаранция от 7000 лева, съобщиха от държавното обвинение.

За инцидента съобщи първо омбудсманът Мая Манолова. През септември 2015 г. възпитаникът на интерната Иван Ас. спечелил с лотариен билет печалба от 100 000 лева или 1 кг злато. За късмета си 14-годишното момче споделило с възпитателя си. По-късно Ергин Х. взел печелившия билет на Иван, като обещал да го пази. По-късно обаче възпитателят представил лотарийния билет и парите от печалбата били преведени по личната му банкова сметка.

С действията си възпитателят осъществил измама с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 100 000 лева, като възбудил и поддържал заблуждение в момчето, че само ще съхранява печелившия билет, гласи обвинението. Ако той бъде осъден, може да получи присъда от 3 до 10 години затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране