10.01.2019 | 20:13
Съпругата на бизнесмена Рончев скандално за Мегз: Беше му любовница, изигра го!
Транспортният бос обаче остава в ареста, а измислената дизайнерка е пусната на свобода срещу 10 000 лева

Пловдивският районен съд остави за постоянно в ареста бизнесмена Румен Рончев, който бе задържан и обвинен за обсебване и кражба на луксозен джип „Мерцедес“, собственост на лизингова компания. Обвинени по делото са и 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз и нейният братовчед Антон Лесов.

Мегз обаче е освободена от ареста срещу парична гаранция в размер на 10 000 лева, а Лесов е с мярка за неотклонение „подписка“.

Аз вина нямам. Аз коли не крада. Аз си купувам колите. Гадното е, че сега аз съм на пангара. Не мога да кажа кой има грешки. Не съм съдия. Но е факт, че аз съм тук и съм невинен. А освен мен страдат още 200 души – мои служители. Гадното е, че в момента на задържането ми тя (Миглена Каканашева – бел.ред) се възползва и прехвърля дялове на мои две фирми към нейна фирма. Явно това е схема, която е замислена. Случи се това нещо с тази кола, аз съм платил на адвокати за нея и за братовчед й 10 000 лева, а аз се озовавам тук“, заяви пред журналисти преди началото на съдебното заседание Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма „Розова долина“.

На въпрос как си обяснява това, че Каканашева е под гаранция, а той е в ареста, Рончев отговори: „Не знам. Явно някой трябва да опере пешкира. Аз се чувствам нагласен, аз се чувствам поставен тук“.

В съдебната зала беше и съпругата на Рончев – Зорница, която заяви пред медиите, че Мегз не е никаква на съпруга й. По-късно обаче призна, че дизайнерката е била любовница на мъжа й.

Имаме семейна фирма, която в момента е обсебена и има наличие на измама. В момента Каканашева е обсебила офиса, не пуска ние да влезнем в семейните фирми и не може да се работи. Тя се е настанила там като управител. Може би съпругът ми е бил притискан, за да участва в тази схема. За мен, той е натопен и нагласен в тази схема от Миглена Каканашева, която докато той е в ареста се опитва да придобие 51 процента от нашите семейни фирми. Всичко това е схема, измислена от нея и подготвена предварително„, допълни Зорница Рончева.

Според съда има доказателства за участието на Рончев в престъплението, както и че има опасност да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Рончев бе изведен от залата с белезници, а адвокатът му Пламен Бончев бе категоричен, че ще обжалва.

„Ще се борим до край“, посочи и съпругата на бизнесмена.

До момента е установено, че обвиняемата Миглена Каканашева имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за джипа. Поради тази причина тя и Румен Рончев решили противозаконно да го присвоят, без за нея да има последствия, като се обяви пред компетентните органи, че е откраднат.

Според събраните доказателства, дизайнерката убедила братовчед си и приятеля си да осъществят предварително замисления план за обсебването на автомобила и обявяването му за откраднат. След проведено разследване, джипът „Мерцедес G 350“ е открит от полицейски служители в двор на имот на роднина на 33-годишния Антон Лесов в района на град Раковски. Колата е върната на лизинговото дружество, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране