27.02.2016 | 12:16
Със скандал започна конференцията на ДПС в Кърджали
Двама са кандидатите за поста общински лидер - досегашният лидер Мухарем Мухарем и кметът на село Люляково Мюмюн Али

Скандал избухна в редиците на общинската организация на ДПС и отлежи с час началото на отчетно-изборната конференция в Кърджали. Повод за пререканията стана допускането на резервни делегати на форума.Конференцията бе предшествана от извънредно заседание на общинското ръководство в търсене на решение на казуса.Скандалът предизвика емоционални реакции в залата на Дома на културата.Делегати обявиха,че може да напуснат форума,ако резервите не бъдат допуснати, пише местното издание Кърджали бг вести.

Скандалът се разигра в присъствието на Рушен Риза,един от тримата съпредседатели на партията.Самият той изрази увереност,че на форума ще има добро съревнование и ще бъде избран най-добрия председател на най-голямата общинска организация на Движението за права и свободи.Рушен Риза бе категоричен,че няма да има оспорване на избора на председател на местния парламент в Кърджали.Той подчерта ,че е бил избран един от номинираните от Кърджали кандидати.Няма да има другарски съд,заяви още Рушен Риза.

Общо 301 делегати ще избират председател на форума.За сега има две кандидатури: на досегашният лидер Мухаррем Мухаррем и на кмета на Люляково и младежки функционер Мюмюн Али.

Форумът бе открит от председателя  Мухаррем Мухаррем.За водещ бе избран Юсеин Ахмед.

На конференцията гости са евродепутатът Неджми Али,народните представители Мустафа Ахмед,Ердинч Хайрула,Салиха Емин и Айхан Етем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране