14.07.2020 | 22:36
Секретар на президента към Гешев: Защо позволихте Божков да избяга?
Димитър Стоянов отправя 6 въпроса към главния прокурор, но не очаква отговори от него, защото е "инсталиран да не отговаря"

Главният секретар на президентството Димитър Стоянов отговори на обвиненията на прокуратурата с 6 въпроса. Единият от тях е „В какво точно се състои подкрепата на президента Радев за определените от главния прокурор като „бегълци от правосъдието?“.

По-рано днес в поредно изявление в Туитър (Twitter) главният прокурор Иван Гешев обвини президента Румен Радев в подкрепа за укриващи се обвиняеми. „Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията – Радев, подкрепи бегълците от правосъдието“, написа Гешев.

В отговор пък Димитър Стоянов попита: „Къде в Конституцията е записано, че президентът трябва да е обединител на нацията“ и напомня – Конституционният съд е дал тълкувателно определение какво означава „олицетворяване на единството на нацията?“

Останалите въпроси, цитирани от БНТ, са: „Защо г-н главен прокурор позволихте Божков да избяга от т. нар. правосъдие?; Може ли да посочите сметките с финансови средства за т. нар. платени протести?; Защо вместо да разкриете истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и липсващите над 700 млн. в бюджета, както и причините за честите посещения на един ПР, вие се занимавате с интриги?; Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и не само с него?“

„Не очаквам отговор, защото сте инсталиран, за да не давате отговори“, пише още главният секретар на президентството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране