30.09.2015 | 0:02
СЕМ даде лиценз на радио “Кърджали”
Деветата регионална станция на БНР ще стартира от януари, като ще излъчва три часа собствена програма

Четирима от членовете на Съвета за електронни медии дадоха на БНР лиценз за радио “Кърджали”. На поредното заседание на СЕМ, посветено на регионалната програма на БНР, не присъства Мария Стоянова, която е отказала да участва при разглеждането на точки, свързани с радиото.
Деветата регионална станция на БНР ще стартира от януари, като ще излъчва три часа собствена програма. През 2017 г. продължителността на програмата ще е 6 часа, през 2018 г. – 12 часа, а през 2019 г. ще достигне 18 часа.

През останалото време ефирът ще е запълнен с програмата на Радио България и “Хоризонт”. За едно денонощие ще са отделени 3 часа на турски език, но излъчването ще е на части и с прекъсване.

Според експертите на СЕМ не съществуват правни основания издаването на лиценз да бъде отказано. Председателят на съвета Георги Лозанов заяви, че става дума за програма само на български език и всеки, който иска да я възпрепятства, не е патриот. Ние не гласуваме за лиценз за програма на турски език с регионално турско съдържание, а за българско съдържание, на български език, добави Иво Атанасов.

ВМРО ще обжалва решението на СЕМ. От пресцентъра твърдят, че лицензът е даден от четирима от членове, част от които са с изтекъл мандат. ВМРО са недоволни, че предложението за лиценз е минало без обществено обсъждане.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране