09.01.2019 | 12:12
Шефът на АПИ подаде оставка по искане на Борисов
Причината - проблемите с въвеждането на електронните винетки

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставка на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов заради срива в системата за електронни винетки.

Тази сутрин Борисов е извикал в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система, съобщиха от правителствената пресслужба.

След разговора премиерът е поискал оставката Глосов, който я е подал пред министъра.

Само преди няколко дни премиерът уволни и други трима служители на АПИ и регионалното министерство заради проблемите с въвеждането на електронните винетки. С постовете си се разделиха директорът на националното тол управление към АПИ Антон Антонов, членът на управителния съвет на Агенцията, който отговаря именно за въвеждането на електронните винетки, Веселин Давидов, както и Радослав Николов, който бе съветник в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Редица проблеми с въвеждането на електронните винетки наложиха от АПИ да обявят гратисен период до 15 януари, в който шофьори няма да бъдат санкционирани, ако се движат по пътищата в страната, без да са платили необходимата такса.

1 коментар

  1. Шоп каза:

    Самоуволнението е спасение, Боце! Не са бушоните!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране