31.03.2016 | 15:23
Шефът на ДАИ събрал 2 милиона от рушвети
Само в офиса на арестувания Цветелин Цветанов спецекипите открили 25 хиляди лева

Стройна престъпна организация за повсеместен рекет над автобусни фирми и таксиметрови компании е организирал арестуваният вчера вечерта началник на агенция “Автомобилна администрация” (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов, пише столичен седмичник.Гологлавият рушветчия е съумял да изкара близо 2 милиона лева от подкупи за 14-те месеца, които прекара начело на държавната автомобилна администрация. Това признават антимафиоти, следящи отдавна криминално-рекетьорските практики на Цветанов и свитата му.

Корупционното царство на Цветелин Цветанов приключи в сряда следобед, когато той бе закопчан в кабинета си при специализираната акция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура.

В сейфа на Цветанов на работното му място са намерени рушвети, прибрани от него само за последните 3 работни дни – 13 000 лева и 6000 евро. Според непотвърдена до този момент официално информация в жилището на Цветанов са открити още около 200 000 лева, при обиск в апартамента на държавния служител е открит и ключ от сейф в обществен трезор, който все още не е отворен.

Само за последната година под давлението на Цветанов над 700 роми са получили шофьорски книжки без да могат да пишат и четат. Всеки мургав неграмотен шофьор е минал листовките срещу подкуп от 1000 лева. Шефът на ДАИ създал и регионални клонове на престъпната си организация във Видин, Враца, Варна и Габрово. Регионалните рекетьори от ДАИ притискали собственици на автобусни фирми да им плащат рушвети за минаване на годишни технически прегледи на автобуси, които не би трябвало да бъдат в движение.

По време на краткия си престой начело на ДАИ плешивият рушветчия се прочу с това, че поведе война срещу международната таксиметрова компания за споделени пътувания “Юбер” и бе основният виновник тя да бъде обявена извън закона и да бъде принудена да закрие офиса си в България. Казват, че за тази си “добрина” към монополистите в таксиметровия бранш Цветанов получил подкуп от 100 000 лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране