20.08.2015 | 0:01
Шефът на полицията в Пловдив подаде оставка
Сотир Цацаров лично сезира Румяна Бъчварова за нарушения в местната ОДП

Директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив Пламен Узунов днес е подал оставка, след като главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова, съобщи пресцентърът на МВР.

Причината – редица тежки нарушения, извършени от служители на полицията в Пловдив, на закона и процедурите при катастрофа от 12 август, при която е загинал пешеходец.

Блъснат на пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров”, пешеходецът загина на място. 24-годишният Милан Дивеков. шофирал с висока скорост – по свидетелски показания над 100 км/час. Пловдивският окръжен съд пусна шофьора с мярка „домашен арест”. За случая не бил уведомен нито дежурният прокурор, нито административният ръководител на Окръжна прокуратура-Пловдив. Шофьорът не бил задържан за 24 часа, въпреки че самоличността му била установена. Алкохолната проба от дрегер била отрицателна, но Дивеков не бил тестван на място, нито му бил направен тест за наличие на упойващи вещества в кръвта.

Министър Румяна Бъчварова е разпоредила назначаването на нов шеф на пловдивската областна дирекция. Поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР – Благоевград, а на негово място в Благоевград сяда заместникът му Росен Танушев. Бъчварова е разпоредила и цялостна проверка на работата на Пловдивската дирекция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране