22.10.2015 | 23:06
Шефът на “Софийска вода” е арестуван в Букурещ днес
Бруно Рош е бил под домашен арест в Букурещ от 24 септември, по дело на румънската антикорупционна служба

По моя информация, днес в Букурещ е арестуван Бруно Рош, изпълнителен директор на “Софийска вода”, твърди кандидатът на коалиция “Сердика” за кмет на София Георги Кадиев.

“Бруно Рош е бил под домашен арест в Букурещ от 24 септември, по дело на румънската антикорупционна служба. Обвинението: като директор на румънския клон на френската фирма Веолия (която има 77% от Софийска вода) в периода 2008-2013 е създал тайни офшорни сметки, от които е плащал подкупи на висши кадри на кметството в Букурещ и румънския еквивалент на КЕВР. Които от своя страна са надували цената на водата” – каза Кадиев.

“От 7 члена на борда на директорите на Софийска вода АД, Столична община има трима: Стефан Пелтеков, Владимир Стратиев и Цветан Гергов. Те очевидно спят. Макар че по моя информация Столична община, както и българската прокуратура са уведомени преди седмици от румънската прокуратура”- твърди кандидатът на коалиция “Сердика” за кмет.

Кадиев отправя и няколко сериозни въпроса към  Фандъкова:”уведомена ли е за ареста и разследването срещу г-н Рош?;- ако да, защо се спотайват като лалугери и не е поставен въпроса за освобождаването му като изпълнителен директор? Ако не, кмет ли е и за какво дундуркаме трима хрантутници в борда на директорите? – има ли данни за плащания от същите или други тайни сметки към служители на Столична община или политици от управляващи партии?”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране