15.10.2018 | 16:40
Ще има предсрочни избори
Как носят управляващи политическата отговорност за убийството в Русе например, при положение че от началото на годината може би е 30-ият убит човек?

Как носят управляващи политическата отговорност за убийството в Русе например, при положение че от началото на годината може би е 30-ият убит човек? И отговорността се носи, като този, който е бил главен секретар на МВР, стане министър? Това, което ни управлява, е нелепо. Още утре трябва да си тръгне. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев в интервю за столичен седмичник.

По повод решението на левицата за полунапускане на парламента Кутев уточни, че не мисли тази формула за успешна. „БСП е парламентарна опозиция и това е значително по-добра позиция от тази на извънпарламентарната опозиция. Тоест ние имаме и парламентарните механизми, които са важни за нас, и с които трябва да работим. Дистанцирането от парламента може и да беше полезно в някаква степен, но активната работата вътре също е важна. Със сигурност обаче е важно и изясняването на „Визия за България“ и тя да достигне до всички. Проучванията показват, че има 30% разпознаваемост в обществото. Когато процентът достигне 80-90, тогава ще сме си свършили работата“, добави депутатът.

За предстоящия вот на недоверие той заяви, че това не е поход на БСП към властта, а стъпка към цялостната оценка за свършеното до момента и на ситуацията в сектора.

„Поемането на властта минава през избори. За мен лично няма съмнение, че предсрочни парламентарни избори ще има – когато и да са те, най-вероятно догодина. Вотът на недоверие е опит за сериозен анализ на недостатъците в системата и опит да направим нещо в полза на хората“, поясни Кутев.

„Не съм убеден, че социологическите проучвания показват какво точно ще се случи на избори. Личният ми опит показва, че резултатите винаги се разминават с прогнозите. Така че какво ще се случи на изборите, предстои да видим – може да сме след, но може да сме и преди ГЕРБ. Въпрос на кампания. За мен най-важно е какво иска народът. Ако иска Бойко Борисов, ще си го получи.“, каза още Антон Кутев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране