27.10.2015 | 17:07
Сидеров няма да се откаже от имунитета, сравни се с Никола Петков
Лидерът на Атака бил по-различен от останалите политици

Няма да се откажа от имунитета си и ще трябва Народното събрание да сформира комисия, която да реши. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на Атака Волен Сидеров, който отиде там с искане да се срещне с председателя Цецка Цачева.

„Има две искания на главния прокурор, по които трябва да се състави комисия. Има 14 дни срок, в който тя трябва да се произнесе, след което решението й да влезе в зала”, коментира Сидеров. „По второто искане Цацаров иска освен сваляне на имунитет и задържане под стража. Т. е. той иска в момента, в който залата реши за свалянето на моя имунитет аз и Чуколов да бъдем задържани с белезници, тука показно пред вас да бъдем подложени на унижение и като Никола Петков да бъдем отведени с белезници, задържани под стража”, обяви Сидеров.

Искам точно това да уточня с Цачева, как точно ще се процедира, каза Сидеров. Ще я запозная и с факта, че първото искане на Цацаров е построено върху съдебна експертиза, на човек, който е в отпуск по болест от четири месеца – Страхил Иванов Христов, коментира атакистът. „Аз съм по-различен от другите политици аз съм подложен на непрекъснати атаки от 2005 г., на обвинения и ако нямам защита, всеки полицай, който иска да се изгаври с мен, може ада го направи”. Така той обясни намерението си да не се откаже от имунитета си.

„Депутатът е носител на политически идеи и в действията си се сблъсква с много сложни фактори, каза Сидеров. След разговор с Цачева, той обяви, че изчаква и среща с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Никола Петков е един от лидерите на БЗНС, който открито се противопоставя на комунистическия режим след 9-ти септември 1944 година. Той е обесен през 1947 година заради съпротивата си срещу налагането на комунистическия режим.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране