19.03.2016 | 13:10
Сидеров пак се споразумя с прокуратурата
Този път политикът ще е с 1 година пробация, срещи с пробационен служител и 13% удръжки от заплатата

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров и прокуратурата са постигнали ново споразумение за случая от 2013 г. в близост до Народното събрание, станал известен като “Извини се, бе”. Тогава депутатът се скара с репортер на телевизия СКАТ, а след това и с полицай, който се опита да прекрати свадата. Според прокуратурата той е нанесъл лека телесна повреда на униформения като го е блъснал в гърдите. Този път споразумението е за 1 година пробация, срещи с пробационен служител и 13% удръжки от заплатата.

Миналата седмица съдия Христинка Колева от Софийски градски съд отказа да одобри споразумението от 9 месеца пробация, като счете наказанието за прекалено леко. Новото споразумение ще се гледа от друг съдия на 23 март.

Сидеров вече бе осъден на 9 месеца пробация, след като се призна за виновен за нахлуването в НАТФИЗ през октомври миналата година заедно с депутата Десислав Чуколов, който получи 6 месеца пробация, Лидерът на “Атака” призна и че е извършил хулигански действия в Батак по време на честването на 135-тата годишнина на Априлското въстание през 2011 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране