24.03.2016 | 0:01
Сидеров ще чисти паметници в София
По предложение на съда поредната сделка на депутата с прокуратурата е с наказание общественополезен труд

100 часа в рамките на една година лидерът на “Атака” Волен Сидеров ще чисти паметници на културата в центъра на столицата.

Днес депутатът сключи четвърто поред споразумение с прокуратурата по дело за хулиганство и нанесена лека телесна повреда. Той се призна за виновен за инцидента пред парламента преди 3 години. Прокуратурата му повдигна обвинения за хулиганство и нанесена лека телесна повреда на полицай, след като на 21 май 2013 г. се спречка с журналист пред Народното събрание, а униформен, който опитал да застане между двете страни, бил блъснат в гърдите от депутата.

Миналата седмица съдия Христинка Колева отказа да одобри споразумение на Сидеров с прокуратурата за 9 месеца пробация, защото според нея наказанието не е съобразено по вид и размер със стореното. Прокуратурата и лидерът на “Атака” предложиха ново – отново за удръжка от заплатата, но за една година. Делото този път се падна на съдия Вера Чочкова.

Днес обаче параметрите на споразумението бяха променени. Вместо да му се удържа от възнаграждението, съдия Вера Чочкова предложи Сидеров в рамките на една година да положи 100 часа безвъзмезден труд. Прокуратурата и лидерът на “Атака” се съгласиха с идеята, а Сидеров изрично пожела да чисти паметници на културата, които, особено в центъра на София, били много мръсни.

“С удоволствие ще се включа”, каза Сидеров и дори благодари на съдия Чочкова за предложената промяна в споразумението. “Радвам се, че сте доволен”, отвърна Чочкова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране