05.09.2015 | 0:04
Синдиците на КТБ разпродават TV7 за жълти стотинки
Техника за 5 милиона се предлага за под 1 милион

След поредицата от скандали около ТВ 7, (последният от които бе свързан с опита за изземване на сървари, техника и оборудване), се подготвя нов удар срещу телевизията.

Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев е оценил имуществото на ТВ 7 по странен начин. Специализираното телевизионно и мултимедийно оборудване е закупено през 2013 г. за приблизително 5 милиона лв. с кредит от КТБ.

В момента техниката, описана в  108 позиции /и показана в 19 снимки/ се продава за около 970 000 лв. В най-лошия случай на подобен вид оборудване се начислява амортизиране до 20 % годишно, според стандартите в България.

В конкретния случай, ако се спазват стандартите и досегашната практика, цената не може да е по-малко от 2 500 000 лв (около 50 % от първоначалната стойност).

2 коментара

  1. Балрог каза:

    Taзи псевдо телевизийка и без това съществуваше, само за да обслужва личните интересни на Василев, а и в нея бяха наливани пари от източената КТБ. Така че тяхната участ е напълно заслужена.

  2. Кирил каза:

    Какви жълти стотинки? Като се сетя какви пумияри – журналисти работиха там и тези пари са им много. То нали сами се сещате, че първоначалната оценка на активите на ТВ7 е била супер раздута, за да се прикрият с нея огромните бонуси на Бареков, с които Василев финансираше политическия си проект България без цензура, с който искаше да влезе в Парламента и от там да прикрие всички грабежи на вложителите на КТБ. Крайната цена на един актив е толкова, колкото в дадения момента пазарът е готов да плати за него. Това е. Нали се продават активите на търг. Ами като няма никой желание да ги купи, значи не са толкова ценни, колкото са ни лъгали, че са.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране