13.04.2016 | 16:10
Скандал! Нова телевизия свали от сайтовете си карикатура с Бойко Борисов
Засега от медията отказват да коментират скандалното сваляне на клипа

Видео карикатурата на Чавдар Николов, в която премиерът Бойко Борисов “арестува“ мигранти по границата с Турция с белезници „свински опашка“, и излъчена тази сутрин по Нова телевизия, бе изтрита от всички сайтове на медията.

Клипът започва с надпис „681 Конска опашка“ и образа на хан Аспарух, който развява знаме с конска опашка – символ на прабългарите. Следва надписът „2016 Свинска опашка“ и образът на Бойко Борисов, а зад него Динко и останалите ловци на мигранти. Премиерът развява не знаме, а „свинска опашка“. Облечен е с анцуг, наподобяващ този на футболния “Челси”.

Часове след появата на 16-секундния клип той бе изтрит от сайтовете на Нова телевизия, както и от видеоплатформата Vbox7, която е собственост на медията. Обикновено видео карикатурите се качват и на двата сайта.

Засега от Нова телевизия отказват да коментират скандалното сваляне на клипа. Не е ясно дали е имало натиск за свалянето на карикатурата от най-високо ниво.

На Балканите политици често се възмущават от карикатури по техен адрес. Наскоро турският президент Реджеп Ердоган поиска наказателно преследване на немски комедиант заради сатиричен видеоклип, който го осмива.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране