12.06.2020 | 16:00
Скандален запис с Борисов: Караянчева е проста кърджалийска п*тка, евроколегите съм ги е*ал отзад (аудио)
От "Еврохолд" на тоя да му размажа физиономията, че не съобразява с мене…, казва българският премиер

Скандален аудиозапис, за който се предполага, че е записан премиерът Бойко Борисов изтече в YouTube. Видеото е публикувано в YouTube от абонамент с име Истинските новини и се разпространява с небивала скорост във фейсбук.

Гласът силно наподобява този на премиера. Говорещият очевидно разговаря по телефона, чува се фон на музика.

Според източници на Афера записът е направен непосредствено преди последните евро избори.

В записа се се коментира председателя на парламента Цвета Караянчева, която „Просто Цвета да каже „аз съм проста кърджалийска п@а“ и „прост съм, мама му да е@а“…, „прост съм и ми е лесно…“

Изказването за Караянчева вероятно касае отказът й паралментът да почете с едноминутно мълчание арменския геноцид след емоционален призив на Валери Симеонов, с мотив че съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание предложения за почитане на паметта с едноминутно мълчание могат да се правят само ако са били внесени писмено в деловодството на парламента до 18:00 часа на деня, предшестващ съответното пленарно заседание, освен в изключителни случаи.

Скандално е и изказването „Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по „Еврохолд“ на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене“. Именно „Еврохолд“ беше основен кандидат за изкупуване на българския бизнес на ЧЕЗ. КФН обаче направи проверка на дружеството, като прати доклада на прокуратурата и ДАНС. А на 24 октомври, 2019 година КЗК спря „Еврохолд“ по пътя към ЧЕЗ, като „Еврохолд“ заведе дело срещу КЗК заради това.

Бързо сравнение на събитията, за които се говори в записа, показва следното – КФН влиза на проверка в „Еврохолд“ заради сделката за ЧЕЗ на 24.04.2019, коментира Актуално.

Гласът обяснява още колко бил прост и не знаел английски език, затова не е разбрал какво му говорят негови колеги – лидери на други европейски държави, ама „ги е*ал“ и „им го бил вкарал отзад“, над 200 премиера.

Гласът се заканва още да прибере „стотина-двеста къщи за гости“ и заплашва, че и „кметът ще изгори“.

„А това за къщите за гости как се движи? Манолев ще изгори, днес или утре ще му повдигнем обвинение … Но аз ще изгоря всичко, един няма да пощадя от нашите“, говори човекът, чийто глас прилича на този на Бойко Борисов.

Коментарът е по повод скандала с  къщите за гости на свекъра на Елена Йончева. За тях се разбра по време на „Апартаментгейт“, когато стана ясно, че и заместник-министърът на икономиката се е сдобил с къща за гости, изградена с евросубсидии, която никога не е била изпозлвана по предназначение.

Дни по-късно стана ясно, че свекърът на Йончева също притежава три къщи за гости на морето, построени за 400 хиляди лева от европейски фондове. „Изведнъж си разследваща журналистка, ама свекър ти не го разследваш“, казва гласът.

Засега истинността на аудиозаписа не е коментира от премиера Бойко Борисов. Записът е дълъг 6:37 минути, но дали е автентичен би могло да стане ясно единствено чрез специализиран анализ. Качеството му не е добро, но едно от лицата на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ Атанас Чобанов прави анализ – че става въпрос за презапис.

Чуйте записа ТУК

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране