19.09.2015 | 20:16
Скандално! Mестан литна със самолета на Вальо Златев
Лидерът на ДПС пътувал за Анкара на конгреса на Ердоган

Лидерът на ДПС Лютви Местан използвал самолета на Вальо Златев за неофициалното си посещение в Турция. Председателят на движението, кърджалийският депутат  Шабанали Ахмед и зам.-председателят Рушен Риза присъствали на конгреса на партията на Реджеб Тайип Ердоган. Полетът бил късно в петък вечер.

За вояжа политиците наели частния самолет от частната авиокомпания на  Вальо Златев. Не е ясно при какви условия и каква е цената на полета. Нито пък кой е платил сметката за въздушната дестинация на партийния форум в Анкара. Групата депутати не са използвали средства от бюджета на НС. Цената на пътуването е около 4 хил. евро на час при близките дестинации и достига 10 хил. евро на час при по-големите разстояния.

Летателната машина “Learjet 60 XR”  беше собственост на Цветан Василев до март тази година. Банкерът в странство спря плащанията по лизинговите вноски и лизинговата компания “Партнер лизинг” го предложи за продажба на фирмата на бащата на генералния директор “Лукойл” Васил Златев, който доплати остатъчната стойност на самолета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране