15.03.2016 | 13:40
Собственикът на „Дестан“: Не произвеждаме фалшиви сирена и кашкавали
Към този момент в продукцията ни няма растителни мазнини, казва Танер Шахин

Публикуваме пълния текст на становището на собственика на фирма „Дестан“ ЕООД Танер Шахин:

Във връзка с публикуваните статии за фалшиви сирена и кашкавали и съдържанието в списъка на името на “ДЕСТАН ЕООД” в същите, от ръководството на фирмата съобщаваме, че: Придържайки се на законите на Република България и позовавайки се на “Наредбата за специфични изисквания към млечните продукти” , Обн. ДВ. Бр.48 от 26 Юни 2012., изм. и доп. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2013г., изм. ДВ. бр.39 от 29 Май 2015г., твърдим и гарантираме, че “ДЕСТАН ЕООД” към този момент НЕ произвежда имитиращи продукти (продукти с растителни мазнини) и не е подала в БАБХ уведомление, че ще произвежда такива.

Въпросният списък датира от 2009-та година, когато БАБХ искаше имформация от съответните млекопреработвателни предприятия дали ще произвеждат продукти с растителни мазнини. През тази година фирмата реши да пусне на пазара имитиращ продукт “Деница”, който в състава си съдържаше растителна мазнина и придържайки се на законите на Република България, го отбелязваше в етикета на съответния продукт.

Впоследствие след обновяване на “Наредбата за специфични изисквания към млечните продукти”, фирмите бяха принудени да произвеждат или само продукти с растителни мазнини, или без такива.

Впоследствие през 2012г. Фирма “ДЕСТАН” ЕООД реши да премахне от портфолиото си продукта “Деница” и да произвежда само и единствено чисти продукти без имитиращи такива.

Поздрави, Танер Шахин

1 коментар

  1. Е - н каза:

    Да го духаш, Танер…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране