31.01.2019 | 12:35
Стайко Стайков заплашва: Ще разклатя държавата
Индиректно синът на Миню Стайков признал, че докато го издирвали, не е бил отвлечен
Ще разклатя държавата… ще я обърна с краката нагоре, ако делото ми не бъде прекратено. Така се е обърнал синът на Миню Стайков, Стайко Стайков, към следователката по делото му, докато лежи в МВР болница. Заплахата му дошла, докато тя му връчвала постановление, с което прокуратурата отстранява от разследването неговия адвокат Любомир Таков, съобщи „24 часа“.От септември насам бащата е задържан по дело за нелегално производство на цигари и данъчни престъпления. Стайков-младши също бе издирван над 5 месеца. Свидетели на репликите му към следовател Ралица Дашева станали 4-ма души – двама служители на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”, които пазят арестанта, друг пациент и служител на болницата.

Стайков дори заплашил, че следователката “ще си получи заслуженото”, ако работи по делото му. Няколко пъти повторил: “Прокурорчето Кънев да внимава!”, визирайки наблюдаващия прокурор по разследването Ангел Кънев. Стайков-младши твърдял, че делото и арестът му били “скалъпена история” и “поръчка”. Индиректно обаче той признал, че докато го издирвали, не е бил отвлечен. Казал, че не се е крил и че никой не го бил търсил на адресите, на които живее.

Версията му за мистериозно отвличане от мними полицаи пред дома му издиша и според криминалиста Ботю Ботев.

“Логически като се съпоставят нещата, това прилича на банално скалъпена история. Несериозно представяне на някои факти”, каза той пред БНТ.Вътрешният министър Младен Маринов заяви вчера, че по официална информация на МВР няма данни Стайков да е напускал страната. По време на акцията във “Винпром Карнобат” и “Топаз Мел” през септември Стайков е бил в Гърция на почивка, а по-късно ходил и в Англия.

Стайков е обвинен с още 7 души като член на престъпна група за контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари. Тя била ръководена от баща му. Очаква се до края на седмицата прокуратурата да поиска постоянен арест за Стайков-младши в съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране