16.03.2019 | 17:04
Стана ясна причината за убийството на бизнесмена Петър Христов, но ще има ли скоро задържан?
49-годишният бизнесмен бе прострелян на 8 януари 2018 г. пред офиса си на ул. "Ралевица" в София

Най-вероятната версия за показното убийство на бизнесмена Петър Христов е свързана с неуредени сметки по сделка. Това обяви директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски вчера във Лясковец, където присъства на заупокойната молитва в памет на убития командос Емил Шарков, съобщи „Борба“.

49-годишният бизнесмен бе прострелян на 8 януари 2018 г. пред офиса си на ул. „Ралевица“ в София. Той бе откаран във ВМА, но въпреки 30-минутните реанимационни действия – почина. Христов бе пронизан от пет куршума – три в гърдите, един в главата и един в шията. По неофициални данни, по него е стреляно с чешки картечен пистолет „Скорпион“, който се използва често от наемните убийци при мокри поръчки.

По думите на комисар Терзийски, разследването, което се води срещу неизвестен извършител не е спряно, дават се отчети за всяко свършено действие. Главният комисар отказа да посочи дали има вече заподозрени и на какъв етап всъщност е разследването за показния разстрел. Година след убийството, близките на Петър Христов вдигнаха огромен паметник на гроба му във Велико Търново. На него Христов е в цял ръст и усмихнат. Паметна плоча бе сложена и на стадиона в Горна Оряховица, защото той е бил основен спонсор. Година след показния разстрел обаче близките на бизнесмена не искат да говорят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране