18.03.2019 | 11:50
Станишев не изключва възможността да изпадне от евролистата на БСП
Не се чувствам предаден и обиден. Първи поздравих Елена Йончева, каза той

БСП пропусна една възможност да излезем обединени и да спечелим евроизборите. Аз направих такова предложение – да гласуваме за един тандем между мен и Елена Йончева. Ясно беше, че ние с Елена имаме най-много номинации. Моето предложение не беше прието, защото така реши Корнелия Нинова. Моето притеснение е, че това само разединява БСП.

Така лидерът на ПЕС Сергей Станишев коментира последния червен пленум, който избра за Елена Йончева за водач на листата на социалистите за Европейските избори.

Според Станишев вътрешните ядра в БСП са разстроени. „Не се чувствам предаден и обиден. Първи поздравих Елена Йончева. Поздравих я и за това, че първа подкрепи моето предложение първите две места да бъдат гласувани в пакет. Тя е наясно, че разединена команда трудно може да постигне нещо. Личното виждане на Корнелия Нинова е да търси поводи. Трябва да видим каква ще е позицията на Националния съвет на следващ пленум. Нинова даде пример, че не може един човек да бъде президент на ПЕС и евродепутат. Тя явно вижда това като раздаване на постове“, посочи лидерът на европейските социалисти пред bTV.

Той смята, че в БСП липсва диалог. „Аз искам хората да видят, че БСП е единна и обединена. Има риск след станалото вчера хората да видят едно разединение и да не постигнем добри резултати. Никога няма да позволя да ме сблъскат с Елена Йончева. Трябва да направим една добра и единна листа. Всичко останало са вътрешнопартийни дрязги, които си мисля, че не интересуват хората и не са им интересни“, добави Сергей Станишев.

Той не изключва възможност да изпадне от евролистата, но засега няма да се отказва от място в нея. Щял да прецени по атмосферата на следващия Национален съвет на столетницата. По думите му по-важното е дали БСП наистина ще се опита да спечели изборите или сама ще ги подари на опонентите им от ГЕРБ.

„Има огромна разлика между президентски избори, местни избори, парламентарни и евроизбори. Вчера тези разлики не бяха отчетени. На нас ни трябва силен екип, който да мобилизира твърдото ядро на БСП, защото евроизборите се печелят така“, обясни Станишев.

1 коментар

  1. Надя каза:

    Заради позицията, която Нинова зае на този пленум, заради това, че има принципи,
    които отстоява и не си позволява ,днес да каже едно, а утре друго-много хора са готови за пръв път в живота си да гласуват за БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране