11.05.2016 | 0:01
Станишев скара Огнян Минчев и Евгений Дайнов
Политологът бесен, че неговият сподвижник бил на юбилея

Огнян Минчев и Евгений Дайнов се хванаха за гушите. Поводът е рождения ден на Сергей Станишев, на който снощи присъстваха 1000 гости.

Преди малко политологът Огнян Минчев публикува в профила си във фейсбук приятелска снимка на колегата си проф. Дайнов със Сергей Станишев и съпругата му Моника.

“Когато на 3 март подписах апела “За Републиката” (който някои патетично наричат “манифест”) присъединих гласа си към едно предупреждение, че организираната олигархична престъпност продължава да контролира икономиката и държавата.

Това не е нито изненада, нито откровение – това е истина, известна на всички. Но в едно общество на граждани е належащо важните истини не само да се повтарят, а да мобилизират подкрепа за промяна към добро. Затова подписах “За Републиката” – за да подкрепя една гражданска петиция към промяна. За съжаление, днес видях тази снимка на колегата ми Евгений Дайнов в приятелска поза с един от основните политически прислужници на българската олигархия.

Не съм привърженик на максимата “Не ме гледай какво правя, гледай ме какво говоря”. Напълно е възможно снимката на Дайнов с високопоставения рожденик да е чисто светска гримаса. Тя обаче създава недопустим намек за задкулисие. Най-малкото – вече широко се интерпретира в тази посока. Не се чувствам комфортно да размишлявам на глас “За Републиката” в подобна среда. Проблемът е, че моят подпис е провокирал и други хора да се присъединят към апела “За Републиката”. Бих предложил на Евгений Дайнов да оттегли подписа си под този апел. Ако той не го направи в следващите 24 часа”, закани се Минчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране