11.04.2015 | 0:07
Старец без шофьорска книжка уби внучето си
Зверската катастрофа е станала между селата Стряма и Трилистник край Пловдив

Мъж без шофьорска книжка и 6-годишното му внуче загинаха при зверска катастрофа  между селата Стряма и Трилистник край Пловдив.

Сигналът за тежкото произшествие бил подаден от случайно преминаващи около 22,30 ч. на 112. Свидетелите разказали, че лека кола „Ауди” с много висока скорост изхвърчала вляво извън пътя в местността „Чекерица”. „Отивал е към Пловдив с внучето си. Момченцето беше на 6 г., много умно детенце. Сложил го да пътува на предната седалка и детето е загинало на място”, разказаха вчера хора от Стряма.

По думите им загиналият Асен Асенов, когото те познавали с прякора Гаджата, бил свестен човек. Намирал си тук-там работа в селското стопанство. Хващал се понякога и трактор да кара. Не отказвал работа, ако някой от местните го повика.

Със семейството си живеел в ромската махала на Стряма, а в края на миналата година със съдебно решение му била отнета шофьорската книжка. По данни от КАТ причините за катастрофата са несъобразената скорост, заради която шофьорът не е успял да овладее колата. Предстои да се установи дали е карал след употреба на алкохол. Книжката му била отнета именно заради шофиране с над 1,20 промила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране