08.08.2018 | 19:42
Столетницата си оправя очната линия

Кирил Добрев за Митьо, копитата, майките, асфалта и има ли сестра, или няма

„Втори ден се обясняваме имаме ли сестра, или нямаме. Бенчо Бенчев е общински съветник от групата на БСП и коалиция в Бургас. Той е представител на Сдружението на пенсионерите. Единствените средства, които под някакъв повод е давал на БСП, са 70 лева, които групата общински съветници събира за своята дейност.“

Така рече на пресконференция eксдепутатът Кирил Добрев, цитиран от агенции и телевизии.

Той допълни, че БСП няма черна каса, получава добра субсидия и не се нуждае от подобни форми на финансиране. Всички мероприятия се финансирали съвсем официално от субсидията, която БСП получава като парламентарно представена партия.

„Кой какви имущества има, може да ги проверите в регистъра. Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенчев и си мисли, че той е БСП – просто бърка. Мога обаче да кажа кой му е помагал. Фирмата „Аркус сигурност“ на Митьо Очите охранява НОИ Бургас с обществена поръчка, митниците също в Бургас и в Ямбол. Охранява и социални обекти в община Айтос. Питайте кой е дал поръчките на тази фирма, със сигурност не е БСП“.

Знаейки, че най-добрата защита е атаката, Добрев извади рапирата и не остана в клопката на глухите оправдания, а направо я размаха: „Докато тече скандалът с Митьо Очите по медиите и кой е Бенчо Бенчев, в тъмното се разпределят поредните огромни порции. Надявам се да сте видели последното решение на Министерския съвет, разпределени са 111 млн. лева.“

От БСП също така заявиха, че 40 общини от ГЕРБ получават 40 млн. лева, 28 млн. лева от последното разпределение отиват в общини на ДПС. Само 5 общини на БСП вземат 2.2 млн. лева. Според Добрев за последната година 250 млн. лева са разпределени за общини на ГЕРБ. „В тази връзка питаме купува ли кабинетът парламентарна подкрепа за новия есенен сезон, опитва ли се ГЕРБ да купи изборите 1 година по-рано? В този списък няма за бедстващи общини. За област Видин – 200 000 лева. Нямат пари за майки, ама за асфалт имат, за село – като се прибират козите, да не си цапат копитата“, заключи червеният депутат.

Добрев завърши с елегантен финт: „Искам да попитам ГЕРБ правени ли са опити да бъдат купувани депутати от БСП? Защото БСП не е за продан и не се продава“. Всички тези августовски страсти се развихриха покрай скандала с Митьо Очите и евентуалния му укривател Бенчо, общински съветник в Бургас от квотата на БСП. Говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова поясни преди това: „Бенчев не е член на социалистическата партия, а представител в гражданската квота, за което е възможно той да остане като независим общински съветник. В Бургас той е известен отдавна с бизнеса си със зърно, както и това че след разстрела на гарда на Димитър Желязков-Митьо Очите Александър Алексиев в ресторант „ФорЮ“ придобива част от акциите на охранителната фирма „Аркус Секюрити“. В компанията Димитър Желязков-Очите се води като консултант.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране