24.09.2015 | 0:02
Светлозар Костов се оттегли от делото “Октопод”
Делото срещу Алексей Петров тръгва отначало

Прокурорът от специализираната прокуратура Светлозар Костов си направи самоотвод по делото “Октопод”. Това стана вчера по време на заседанието на спецсъда по делото. Заседанието продължи само няколко минути, които бяха достатъчни, за да падне едно от обвиненията срещу Алексей Петров.

Защитата поиска съдът да прекрати производството срещу бившата барета в частта по обвинението за рекет спрямо Валентин Шотев поради изтекла давност. Престъплението, в което е обвинен Петров, датира като извършване от началото на септември 2000 г. и вече е изтекъл 15-годишният срок, който законът дава за наказателно преследване.

Самият Алексей Петров увери съда, че няма притеснение за благополучния за него изход от съдебно дело и по това обвинение, а единственият му мотив да иска прекратяване е именно изтеклата давност на престъплението.

Спецмагистратите се произнесоха в полза на искането на защитата, като постановлението им не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок. За да могат заинтересованите страни да обжалват решението, спецмагистратите се видяха принудени да отложат делото “Октопод”.  Поради натоварения график на всички адвокати бяха насрочени дати за разглеждане в началото на декември.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране