05.02.2019 | 22:19
Татяна Дончева: ГЕРБ отново ще манипулира изборите
Ако на гражданите им харесва, могат да оставят ГЕРБ да си прави каквото иска

Всяка предизборна кампания започва от края на предишната. Щом ГЕРБ брои гласовете, мога да си представя резултата – изборите отново ще бъдат манипулирани. Ако на гражданите им харесва, могат да оставят ГЕРБ да си прави каквото иска. Това коментира пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.

Относно коалициите тя каза, че „въпросът е да ни търси някой, който ние бихме искали. Имаме опит с явяване в коалиция /АБВ и НДСВ/. Тези последни явявания ни правят малко резервирани за явяване на коалиция. Нашите привърженици са резервирани. Това не означава затворена врата, но сме склонни да се съобразим с това, което показаха избирателите“, каза Дончева.

„Очевидно невярно е също автоматичното ни причисляване към левица или десница. Това схващане трябва да претърпи сериозна промяна. Решаващи са практическата необходимост и ценностите“, смята Дончева.

Тя коментира и борбата с корупцията.

„От Специализираната прокуратура са прислужници. Това е ярко изразен слугински манталитет в полза на ГЕРБ, за да постигнат няколко неща. ГЕРБ иска да избере следващ главен прокурор, преди това няма да пусне властта. Искат да внушат, че са големи борци с корупцията. Хващат изкупителни жертви, с които се мъчат да докажат това. Търсят електорат – жертва на прехода, на който да обяснят, че олигарсите са го ограбили. Факт е, че моделът на приватизацията беше бандитски. Борбата сега е за преразпределение на имущество, придобито с пари от куфарчета. Те да присвоят имотите, а на хората да обяснят, че са борци с корупцията. Това е борба за спечелване на бедния, прекаран от прехода електорат. А Арабаджиеви и Стайкови трябва да се откупуват. Всеки бизнесмен с пари от куфарче е потенциален кандидат за списъка, но също и други“, отбеляза Татяна Дончева.

„Властта лиши над 300 000 пенсионери от добавка за инвалидност. Въртят всякакви наказателни истории, за да докажат, че много хора са фалшиво пенсионирани по болест. Накрая жертва ще бъдат хората с реални увреждания. Неслучайно на прокуратурата е дадена тази проблематика“, допълни лидерката на „Движение 21“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране