01.05.2017 | 0:01
Татяна Дончева: Главният прокурор е оплетен между ГЕРБ и Пеевски
Гергов беше костовист, седесар. Допускам, че колекционира партийни книжки, каза тя

През 1899-та година, когато започва смяната на системата, имаше три- четири години преди това, в които ръководните фигури на БКП подготвяха първия ешелон капиталисти. Ако проследите прехода около моя възраст, ще видите, че такъв назначен капиталист е и Георги Гергов. Има и други-някои са живи, други загинаха геройски. Събраха се с идването на царя през 2001 година.  Гергов беше костовист, седесар. Допускам, че колекционира партийни книжки.  Така коментира станалия известен като ЦУМ-гейт лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева по Нова ТВ.

Гледайте на партиите на статуквото като на абривиатури. Гергов е първи от олигарсите,  който поиска да влезе в партийно ръководство. Той зае партийна позиция в БСП и тя беше първо председател на БСП в Пловдив, после на областта. Той е основен спонсор, селекционер. Корнелия Нинова се отърва от Гергов. Грешката й беше, че го сложи в ръководството, продължи коментара си Дончева.

По думите й неправилно се е натискал да е член на бюрото. Освен това имал един проблем във Варна с една дупка, където има археологически разкопки. Пък няма милиони да ги хвърли там и  затова иска държавата да му покрие тези разходи.

Що се отнася до това как ще коментира присъствието на главния прокурор на среща с Дончев, Дончева бе лаконична: Главният прокурор беше избран в един съвпад на интересите на ГЕРБ и ДПС. Но той трудно балансира между Борисов, Пеевски, и останали свят, който може да не е успореден на двете успоредни априлски линии. Това личи от поведението на главния прокурор във ВСС. Но няма как главният прокурор да бъде на тази среща в ЦУМ. Това нещо е елементарна административна култура. Не е забранено, който и да е бизнесмен, да отиде при него и да изрази недоволство от начина, по който му се прави проверка. В МВР и прокуратурата също има готови срещу заплащане да влязат в договорки и обещания. Такива действия са свързани с известен риск. Гергов е смятал, че това са правилата. Това не е паралелна, а нашата собствена си държава. Главният прокурор е оплетен между ГЕРБ и Пеевски. А Гергов свежда срещата до кафето. Ма няма никакво кафе! Прокуратурата се използва за политически поръчки. Сега делата също са свързани с разчистване на терена от влиятелни хора, които биха повлияли на социалистическата партия в една или друга посока. Дела се водят без да е налице престъпление, дела се водят и срещу активисти на ГЕРБ, посочи Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране