17.02.2015 | 16:42
Тервел Пулев осъди “Уикенд“ за 20 бона заради клевети
Пред съда боксьорът отрече да е „бияч на Таки“

Боксьорът Тервел Пулев осъди издателя на вестник “Уикенд” за почти 20 000 лева заради клевети, публикувани на страниците на жълтия седмичник.

Софийският градски съд отсъди “Ню медиа груп” АД да изплати на Пулев 18 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди, претърпени в резултат на “клеветнически и обидни твърдения” в публикация от брой 31 на 3-9 август 2013 г.

Освен това компанията ще трябва да плати 1620 лева съдебни разноски, както и натрупаната законна лихва върху обезщетението до момента на изплащането на сумата, считано от 3 август 2013 г.

В материал, озаглавен “Братът на Кобрата – бияч на Таки” се твърди, че братът на професионалния боксьор Кубрат Пулев е част от група за рекет.

В текста се казва, че “от 2-3 седмици насам Тервел обикаля заведенията на София с тежковъоръжена шпицкоманда от 10-15 човека. Боксьорът и мутрите му всяка вечер навестяват всички оборотни заведения в Студентски град, за да респектират с присъствието си дилъри на ромския бос. До този момент братът на Кубрат Пулев даваше вид, че стои далече от мафията, но очевидно не е устоял на изгодната оферта”, се казва на няколко места в материала.

дело-Уикенд

Кубрат Пулев също е намесен в този дух. “Тервел Пулев, по-малкият брат на боксовия шампион Кубрат Пулев, замества “достойно” батко си като свиреп представител на столичния ъндърграунд…. е започнал работа като “лейтенант” във възраждащата се наркоорганизация”.

Пред съда Тервел Пулев отрича категорично написаното, като се позовава на чистото си съдебно минало, на позицията си на служител на МВР, на кариерата на си прогресиращ спортист и безспорната репутация в обществото. Предоставени са и доказателства, че статията е оказала отражение в психологическо отношение. Според иска му написаното го позори и клевети, заради което настоява за обезщетение от 30 000 лева.

Единственото, което твърди издателят на “Уикенд” в своя защита е, че материалът е бил написан в резултат на “журналистическо разследване” и че с публикуването на статията “се изпълняват функциите на медиите да информират социалната общност”. Доказателства не са предоставени. Съдът обаче преценява, че журналистите на могат да използват правото на свободно разпространение на информация, за да нанасят обиди и клевети.

“Крайно време е издевателствата на жълтата преса над известните личности да престанат. Ние непрекъснато се опитваме да изграждаме своя авторитет, с всяко свое действие работим за положителния имидж на България, а някои хора се опитват да печелят на наш гръб с клевети и измислици. Доволен съм от изхода на това дело, защото ще е за пример и на останалите наклеветени как да си защитаваме името”, каза Кубрат Пулев за изхода от делото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране