23.04.2016 | 19:48
Тираджията, взривил бензиностанция, не помни как е катастрофирал
16-годишно момче спаси живота му

Шофьорът на камиона, който се вряза в бензиностанция на магистрала “Тракия” и причини огромен пожар, не помни нищо от удара. Пред камерата на bTV мъжът разказа, че отбил на бензиностанцията да си купи кафе. Последвал обаче удар. В момента мъжът е приет отново в болница.

45-годишният шофьор разказва, че пътувал от Панагюрище за Варна. Половин час преди инцидента заредил до горе камиона си с дизел от друга бензиностанция.

„Исках да паркирам, да си взема кафе, нещо не се усещах добре. В последния момент загубих контрол, нямах реакция. Нищо не си спомням, в последния момент паднах от седалката”, обясни Наско Нешев.

Шофьорът казва, че почивал повече от 11 часа, преди да седне рано сутринта на волана. Работи като шофьор на камион цял живот и това е първият му инцидент.

„После помня пожара, аз там съм изгубил съзнание за някакви секунди ,не можех да се измъкна просто, това беше лошо ,огънят влиза в кабината, всичко гори… Бях приклещен от отломките на волана ,седалката и така…”, разказва мъжът.

16-годишният ученик Ивайло Томанов е героят, измъкнал от горящата кабина шофьора на камиона. Момчето от селото живее наблизо и първи се отзовава на помощ

„Свалих си тениската, вързах си я на лицето и газ към тира. Отворих вратата и викам – „Човек, ти гориш!”. Той се сепна и вика – „Къде съм?!”. Целият беше в кръв в лицето, човекът даже не знаеше че е катастрофирал”, казва момчето. Цялото налично гориво в бензиностанцията е източено тази нощ, предстои резервоарите да се напълнят с вода.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране