29.06.2017 | 0:01
Тръмп нарече в. „Ню Йорк таймс” „пародия на медия”
Президентът на САЩ е ядосан заради критиките за реформите в здравеопазването

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува изданието „Ню Йорк таймс” за това, че публикува лъжливи новини за него и обвини медиите в неразбиране на реформите му в здравеопазването.
„Ненадеждният New York Times публикува лъжливи материали за мен. Те дори не се обаждат, за да проверят фактите от текстовете си. Пародия на медия!”, написа Тръмп в микроблога си в „Туитър”.

„Някои фалшиви медии обичат да казват, че не се занимавам със здравеопазването както трябва. Това не е вярно, аз съм добре запознат с положението и желая най-доброто на САЩ”, добавя президентът. През май камарата на представителите гласува с мнозинство от само 1 глас замяна на законите Obamacare на президента Барак Обама с нови.

Новата програма, за която се борят Тръмп и председателят на долната камара Пол Райън, цели увеличаване на конкуренцията на пазара на здравните услуги и понижаване на цените, които в САЩ остават рекордно високи.

Според републиканците реформата на Обама, която задължаваше всички да си правят здрави осигуровки и обещаваше субсидии за социално слабите, не е постигнала целите си и само е ограничила достъпа до здравеопазване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране