09.01.2019 | 12:18
Циганите от Войводиново изнасят багажа си от махалата
15 са опасните постройки, описани от общинската администрация

„Изселилите се“ вчера роми в циганската махала във Войводиново се върнаха. Но за да си събират багажа и да се изнасят. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков, цитиран от Plovdiv24.bg. След побоя над 33-годишния снайперист от Специалните части Валентин Димов и протестите в селото, циганите бяха опразнили махалата.

По думите на комисар Илков, тази сутрин около 20 обитатели на ромската махала в пловдивското село са започнали да си събират багажа и да го товарят на автомобили.

Това, което се изискваше от нас, го направихме. Сега на протестите, ние ще сме там и ще гарантираме обществения ред и сигурността на хората„, коментира още Илков.

По думите му работата във Войводиново продължава и днес. От полицаите с съставени 11 акта по няколко закона – за документи за самоличност, за движение по пътищата. Съставени са и 16 констатртивни протокола от община „Марица“.

15 са опасните постройки, описани от общинската администрация.  „Продължава и тяхната работа днес по описване на незаконните постройки и съвсем скоро ще има премахване на опасните сгради“, допълни директорът на пловдивската полиция.

„Ако успеем да намерим строителна фирма и сключим договор за събарянето днес, още утре ще можем да започнем със събарянето“, заяви от своя страна кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов. За останалите незаконни постройки тече 7-дневният срок, след което и при тях ще се пристъпи към разрушаването им.

Протестите във Войводиново обаче продължават. Тази вечер в 18 часа жителите на селото отново ще се съберат на площада.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране