28.01.2020 | 23:45
ЦСКА-Сф взе халф от Ювентус 2
Заплатата на Стефано Белтраме ще бъде 1,5 млн. на година, а договорът му е за 1,5+1 години

ЦСКА-Сф  финализира трансфера на офанзивния халф Стефано Белтраме от Ювентус. Ръководството на „армейците“ се разбра с „бианконерите“ да откупи състезателните права на плеймейкъра, който през есента бе част от „Б“ отбора на торинския гранд.

Футболистът премина успешно медицински прегледи и подписа своя личен договор с клуба. Вчера той  се присъедини към отбора на лагера в Марбея. Белтраме е юноша на Новара, роден на 8 февруари 1993 г. През 2011 г. е привлечен в Академията на Ювентус, където помага на младежката формация да спечели титлата и други трофеи. Потенциалът и изявите му са забелязани от треньора Антонио Конте, който го взима в представителния отбор. Белтраме става част от звезден тим, в който личат имената на Буфон, Пирло, Погба и Анелка и много други известни футболисти. През сезон 2012/13 той дебютира в Серия А и става шампион на Италия. Изиграл е 20 мача и има 7 гола за юношеския и младежкия тим на „адзурите“. Играл е като преотстъпен на Бари, Модена, Про Верчели и Проденоне, а после на нидерландските Ден Бош и Го Ахед Ийгълс, където за 3 сезона има 100 мача, 22 гола и 17 асистенции.

Според медии в Италия трансферът му може да взриви съблекалнята на „Армията“, тъй като заплатата му ще бъде 1,5 млн. на година, а договорът му е за 1,5+1 години. Трансферната сума не е известна, но Белтраме имаше действащ договор с Ювентус и не идва като свободен агент.

ЦСКА-Сф искаше да привлече италианеца още през 2018 г., но тогава той избра офертата на Ден Бош, защото първи му бяха отправили оферта и вече беше играл за тима от Ерсте дивизие.

„Много се вълнувам за новото приключение, нямам търпение то да започне! Само ЦСКА! Искам да благодаря на Ювентус за последните 9 години. Всички там ми помогнаха да израсна и да стана футболистът, който съм днес”, написа Белтраме в профила си в Instagram.

Той ще трябва да замести сънародника си Диего Фабрини. Той пристигна на „Армията“ като най-голямата перла в селекцията, но разочарова с изявите си и скоропостижно се върна в Румъния, подписвайки с Динамо Букурещ. Досега на “Армията” са играли петима италианци – Марко Еспозито, Кристиян Тибони, Фабрицио Грило, Джузепе Акуаро и Фабрини.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране