20.03.2016 | 17:37
Цветанов недоволства от двуличието на ДСБ
Хората на Радан Кънев можели да саботират правителството

ГЕРБ иска да покаже ясно на обществото кой носи отговорност заради своите представители. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на формацията Цветъан Цветанов в ефира на националното радио.

Повод за включването му бе декларацията, с която групата на ГЕРБ призова премиерът Бойко Борисов да освободи от всички ръководни постове хората от “Демократи за силна България”, тъй като формацията обяви, че е в опозиция.

“Декларацията е продукт на всичко това, което наблюдаваме през последните месеци и по-специално от ясна изразената позиция от ДСБ, че те ще бъдат в опозиция, но паралелно с това те остават в изпълнителната власт, което няма как да бъде обяснено като политическа логика в едно управление, в което има и коалиционно споразумение. С колегите многократно сме споделяли тези тревоги пред премиера Бойко Борисов. Те започнаха да се натрупват много осезаемо по време и след местните избори”, изтъкна Цветанов.

“Смятам, че е напълно закономерно да се каже истината и да се идентифицират като ясен политически субект – дали подкрепят правителството, или ако са в опозиция трябва просто да изтеглят кадрите си, които може би имат професионални качества, но са заели длъжностите си благодарение на това, че ДСБ е част от Реформаторския блок, а той от коалиционното споразумение”, каза бившият вътрешен министър.

Според него групата на ГЕРБ не е против т. нар. “хора на Радан Кънев”, а иска ясно да покаже на обществото кой носи отговорност заради своите представители. “Не казваме, че сме против тези хора, ние казваме кой ще носи политическата отговорност, ако има проблем или провал в дадена секторна политика, където такива хора управляват. Защото в България политиците трябва да носят политическа отговорност и когато се явяват на избори те казват това, което са направили на техния управленски мандат и това, което биха направили, ако им се гласува втори управленски мандат. А опозицията е тази, която трябва да критикува управляващите и да може действително, когато отива на избори да казва: “Те не направиха това, а ние ще направим това и ще го направим много по-добре”, посочи той.

Цветанов подчерта, че желанието на парламентарната група е обществото да узнае истината за подобно двуличие в един от политическите субекти, които подкрепят правителството. Той добави, че ГЕРБ е силна, защото е възникнала от нищото, нямала е абсолютно никаква зависимост към никого и не е разчитала на никого, който да помага, за да се развие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране