09.04.2015 | 8:52
Цяла нощ търсиха работниците под руините в Слънчев ден
Близки на затрупаните поискаха да влязат сред отломките

Цяла нощ продължи издирването на оцелели в руините под срутилия се хотел край Варна. На мястото на инцидента са работили служители на пожарната, както и спасители на Българския червен кръст, съобщи bTV. Засега обаче резултат няма.

При срутването на 11-етажния хотел „Вероника” със сигурност загина един мъж, други трима се издирват.
Теренът се обхожда и с термовизионни камери, които търсят признаци на живот под руините. За момента не са открити признаци на живот.

Спасителите започнаха и проверка с метални предмети, режат се падналите бетонни плочи, пристигнаха и специално обучени кучета. През нощта напрежението се покачи, след като близки на затрупаните поискаха да влязат сред отломките, за да се включат в разчистването.

Властите разполагат само с ЕГН-то на един от работниците, но не е ясно дали е този, чието тяло беше извадено изпод руините. Той не е имал трудов договор. Разрушаването на хотела е поверено на една от големите местни строителни фирми, но тя е прехвърлила работата на подизпълнител, а той – на трета фирма.

Според предварителните информации, работниците 2 дни са се опитвали да бутнат носещите колони с багер, но след това са пристъпили към рязане на арматурите на ръка. Това е станало в ниските етажи и сградата изведнъж се е срутила върху хората.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране